Wereldreis plannen? volg deze 7 Nederlandse bloggers

Een wereldreis plannen of wil je gewoon wat mooie reisverhalen lezen? Deze 7 Nederlandse bloggers zijn de perfecte plek om inspiratie op te doen. De backpackers die op deze reisblogs schrijven zijn nu onderweg of vertrekken binnenkort. Een reisgids kan snel verouderd zijn en sommige toffe hotspots staan er niet eens in. Deze bloggers op wereldreis geven je  actuele tips voor een goedkoop hostel, een toffe trekking of gewoon alvast wat voorpret.

Karlijn Travels

Karlijn maakt de meest prachtige foto’s en heeft een fijne schrijfstijl. Samen met haar vriend is ze al even op wereldreis. Dit is bovendien al de 2e wereldreis van deze globetrotters. Ze heeft dus genoeg ervaring met een wereldreis plannen. Ze nemen deze keer een unieke en bijzondere route. Ze zijn begonnen in Istanboel en hebben daarna de zijderoute gedaan. Turkmenistan, Oezbekistan en Tajikistan waren prachtig maar als je hun avonturen leest was het soms ook afzien met veel basic homestays en nauwelijks andere backpackers. In China en Indonesië gaan ze even ontspannen om  hun route te vervolgen door Japan, Frans-Polynesië, Hawai, San Francisco en Mexico, genoeg te lezen dus op hun blog.

Reismeisje

Reismeisje Wendy en haar vriend Gerben gaan een jaar lang backpacken.  Ze nemen de klassieke wereldreis droomroute.  Beginnen in Zuid-Amerika en dan via Paaseiland en Micronesië naar Azië. Ze zullen niet al te veel tijd in Oceanië doorbrengen want ze hopen vanuit Azie overland weer terug te komen in Europa.

Dit avontuurlijke stel deelt al jaren al hun avonturen en heel veel praktische tips op hun eigen website Reismeisje. Ze zijn pas vertrokken en je kunt dus voorlopig nog wel even mee reizen.

Wereldreis recap favela

Wereldreis recap vliegtuig

Gluren bij de verre buren

Ook met kinderen kun je op wereldreis en deze familie van 5 laat dit zien.  Dit zijn niet echt bloggers op wereldreis maar een gezin dat hun down-to-earth reisverhalen op hun blog bijhouden. Ook leuk om te lezen als je zelf geen kinderen hebt en je vooral de sfeer wil proeven van lang reizen.

De familie begon vorig jaar december in Rio de Janeiro waar ze naar het Christusbeeld klommen.  Na 2,5 maand in Zuid-Amerika vervolgden ze hun reis door via Paaseiland en Tahiti naar Nieuw-Zeeland en Australië te vliegen. Hier geen openbaar vervoer en urenlange ritten zoals in Zuid-Amerika maar een gehuurde camper.  De twee weken in Japan waren een hoogtepunt van hun reis. Nu zijn ze klaar met hun wereldreis die ze afsloten met een paar maanden zuid-oost azie.

DSCN1927

DSCN3591

Bunch of Backpackers

De website Bunch of Bacpackers mag dan voornamelijk in het Engels zijn de avontuurlijke dame achter deze site is toch een echte Nederlandse. Ze heeft nog een paar maanden te gaan voordat solo-adventure start en je kunt nu al mee lezen met de voorbereidingen.

Bovendien is er ook heel veel andere handige informatie te vinden op deze website.  Wil je weten hoeveel je moet sparen voor twee maanden Zuid-Amerika of aan 3 weken Myanmar om maar wat te noemen.  Een heleboel backpackers hebben Manouk en dus ook ons een kijkje geven in hun portemonnee voor de  “Money Matters” rubriek.

Manouk begint haar wereldreis in Zuidelijk Afrika (Zuid Afrika, Namibie, Botswana en Zimbabwe) en  gaat hierna overland van Turkije naar China (via Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tajikistan en Kyrgyzie). Na China vliegt ze waarschijnlijk door naar Indonesie, om daar af te sluiten!

 

Manouk. ©Bunch of Backpackers

Lama temple. Photo by Bunch of Backpackers.Travel-Addicts

Dit duo start hun wereldreis met een working holiay visum in Australië. Als je net klaar bent met je studie is dat natuurlijk een goede manier om eerst een jaar geld te verdienen, het land te zien en er daarna nog een aantal andere continenten aan vast te plakken. Ze vertrekken in november.

Casper en Renate zijn pas begonnen met bloggen en ze noemen zichzelf de Travel-Addicst. Hun website heeft een gelikte uitstraling met enkele interessante artikelen over o.a. Brazilië en Zuid-Afrika.

foto 7 Kaap de Goede Hoop

2 Globetrotters

Dit avontuurlijke stel de 2globetrotters zijn al 6 jaar op reis samen met hun Toyota landcruiser. Ze hebben al heel wat van de wereld gezien ze begonnen in Zuid-Amerika en na 2 jaar gingen ze verder in Afrika. Het laatste deel van hun reis was in Azie en nu zijn ze even thuis voordat ze weer vertrekken.

Wanneer je aan hun website begint ben je wel een aantal avondjes lezen verder. De mooie verhalen en sfeerbeelden worden nog een versterkt door de foto’s en de filmpjes.

 - Zuid Afrika

 - Ethiopi�

Troika Tripper

Leonie heeft een grote liefde voor de Balkan en vertrekt volgend jaar op wereldreis. Niet naar de Balkan maar via de USA naar Zuid-Amerika om via Paaseiland naar Australië en Nieuw-Zeeland te reizen met mogelijk nog een stukje Azië.

Op haar blog Troika Tripper kan je nu alvast veel informatie vinden van voorgaande reizen o.a. naar het prachtige Montenegro en de leuke stad Tallinn.

Lavender1

Mostar

De foto’s gebruikt bij de blogs zijn genomen door en eigendom van de genoemde bloggers.
bloggers op wereldreis Backpack kopen, Backpacken, Backpack tips, Wat heb je nodig voor een wereldreis