Silconen reisflesjes, geen lekkage en je eigen producten

Siliconen reisflesjes zijn ideaal voor reizigers die erg gehecht zijn aan een bepaald merk shampoo of conditioner. Maar ook als dat bij jou niet het geval is, kan een reisflesje nog steeds handig zijn. De kans op lekkage in je tas is nihil en ga je vaak op reis met handbagage dan is de aanschaf van een siliconen reisfles goedkoper dan telkens nieuwe reisverpakkingen shampoo te kopen.

Siliconen reisflesjes

Een siliconen reisfles heeft een harde plastiek dop maar is verder gemaakt van rubber. Sommige exemplaren hebben ook nog een zuignap om de fles op de hangen in de douche.

Het voordeel van de zuignap is, zeker wanneer je vaak verblijft in accommodatie met een gedeelde badkamer, erg groot. Vaak ontbreekt hier een goede plek om je douche-producten neer te zetten en wil je het ook niet telkens bukken om van de grond op te pakken.

siliconen reisflesjes
siliconen reisflesjes

De goede merken siliconen reisflesjes zijn lekvrij en gaan jarenlang mee. Heb je de fles echter een tijd niet gebruikt en heb je deze op de kop bewaard dan is het wel handig om de dop eerst even met lauw water af te spoelen. Hard geworden shampooresten kunnen er namelijk voor zorgen dat de dop toch niet meer 100% sluit.

Je kunt de fles vullen met je favoriete merk shampoo, conditioner of zelfs wasmiddel of vloeibare zeep. Een flesje van 88ml is voldoende voor een reis van 4 tot 5 weken als je een vrouw bent met lang haar en als je als koppel op reis bent voor 3 weken.

Het formaat is, in tegenstelling tot de meeste standaard shampooflessen, dus klein genoeg om ook mee te mogen als handbagage.

Koop hier siliconen reisflesjes