Review: Nomad Batura rugzak

Wil je een rugzak kopen maar weet je niet welke? Lees onze ervaringen met de Nomad Batura. We testten de Nomad Batura 55l Woman’s Fit maar onze ervaringen zijn zeker ook relevant als je interesse hebt om de Nomad Batura 70l te kopen. Beide zijn prima betaalbare rugzakken die veel gebruikersgemak bieden voor de gemiddelde reiziger die geen lange wandelingen gaat maken met backpack.

Check hier de actuele aanbiedingen en prijzen voor de Nomad Batura en lees meer reviews op de site van Cool Blue. Vandaag bestellen morgen in huis.

Nomad Batura

Deze Nomad Backpack is beschikbaar in 70 liter en in 55 liter waarbij je op dit formaat ook kunt kiezen voor een speciale damesrugzak. Daarnaast zijn er verschillende kleuren beschikbaar zoals “Dark Blue”, “Phantom”, “Mist Grey” en “Papaya”

Specificaties Nomad Batura
Capaciteit 55l of 70l
Compartimenten 2 + bovenvak
Gewicht 1650 gram of 1770 gram
Grote 23 x 35 x 63 of 25 x 36 x 70 cm
Extra’s Geïntegreerde regenhoes,  speciale rits die eenvoudig met slotje af te sluiten is
Minpunt Geen zijvakken

Draagcomfort Nomad Batura

Wat direct opvalt aan deze rugzak is de robuuste uitstraling heeft en dat de rugzak goed af te stellen is. Voor een rugzak die zo prettig geprijsd is krijg je echt goede kwaliteit.

Nomad is een Nederlands merk en dat is wel fijn. In tegenstelling tot sommige Amerikaanse merken weet je dat wanneer je een Nomad rugzak koopt er rekening is gehouden is met de lange rug van veel Nederlanders. Met het Easy Fit systeem kan je bij de Nomad Batura 55l 6 verschillende afstellingen kiezen zodat deze Nomad backpack altijd past.

Nomad Batura

Ook de andere bandjes zijn allemaal goed af te stellen. Bij goedkopere rugzakken merk je nog wel eens dat de sluitingen niet stevig zijn maar meebewegen. Dit is bij Nomad niet het geval. Wel zo fijn want het komt nou eenmaal wel eens voor op reis dat mensen in hun onoplettendheid op je rugzak gaan staan.

Bij het achterpand merk je wel verschil tussen een betaalbare Nomad Batura backpack en een trekkingrugzak waar je meer dan 200 euro voor neertelt. De padding is vrij beperkt, alleen op de heupgordel en de twee banden op de rug. Je krijgt geen volledig ergonomisch rugpand. Dit maakt ook direct dat ik deze rugzak niet zou aanraden als je van plan bent op reis een meerdaagse wandeltocht door bijvoorbeeld de Himalaya te gaan maken.

Ben je een backpacker die de rugzak niet verder draagt dan een paar kilometer van de bus naar je hostel dan is het draagcomfort van de Nomad Batura ruim voldoende. Ook voor wie een stedentrip doet of gaat interrailen is de Nomad Batura een prima rugzak.

nomad batura

Nomad Batura 55l Woman’s fit en Regular fit

Een speciale damesrugzak heeft het voordeel dat deze is aangepast aan het vrouwelijk lichaam. Zo zijn de schouderbanden wat dunner zodat je borsten niet in de verdrukking komen.  Sommige mannen vooral die met een relatief korte rug vinden een woman’s fit ook lekkerder dragen.

Gebruikersgemak Nomad Batura

De Nomad Batura is een front loader wat betekent dat je zowel vanaf de bovenkant als vanaf de voorkant bij je spullen kunt. Heb je nog een ouderwetse top loader rugzak dan zal hier enorm blij mee zijn. Dankzij de grote rits aan de voorkant kan je makkelijk bij al je spullen.

De Nomad Batura Backpack heeft standaard twee compartimenten, het onderste gedeelte plus een groot hoofdgedeelte. Indien gewenst kan je de rits tussen beide delen openen waardoor een heel groot hoofdvak ontstaat. Daarnaast zit er op de klep nog een los compartiment.

nomad batura nomad batura

De Nomad backpack komt met een ritssluiting met een extra oogje voor een slotje. Dit is superhandig bedacht en het onderste compartiment kan op deze manier volledig afgesloten worden.

De Nomad heeft geen zijvakken. Ook ontbreekt er, zoals veel dure rugzakken wel hebben, een geheim vakje onder de klep. Het voordeel hiervan is dat rugzak altijd gestroomlijnd blijft en geen rare uitsteeksels heeft. Ook voelt de rugzak heel ruimtelijk aan. Het nadeel is wel dat juist kleine opruimvakjes heel handig kunnen zijn als je lang op reis gaat. Zo stop ik meestal mijn slippers aan de zijkant en huissleutels en wat medicijnen onder de klep.

Helemaal onderaan zit een klein vakje met meegeleverde regenhoes.

Check hier de actuele aanbiedingen en prijzen voor de Nomad Batura of vergelijk meer rugzakken in blog met tips om een rugzak te kopen.

Advertisement