Veilig backpacken dankzij de pacsafe travelsafe

Veilig backpacken zonder zorgen dat je spullen gejat worden. Het kan met de Pacsafe Travelsafe. Dankzij dit draagbare kluisje ben je nu niet meer afhankelijk van een hostel kluisje. Waar je ook slaapt een budget hostel, een strandbungalow, een hotel of in een Airbnb je spullen zijn altijd veilig.

Hoe werkt de pacsafe travelsafe

De pacsafe travelsafe is een  zwarte tas die gevoerd is met stevig ijzerdraad. Je kunt de tas veilig afsluiten en deze vervolgens met een koord vastmaken aan een voorwerp in de kamer.

Hoe het werkt? Heel simpel!.

  • Stap 1: stop je spullen in de tas
  • Stap 2: trek het ijzeren draad zo ver aan dat het veiligheidsballetje voorbij de sluiting gaat.
  • Stap 3: zoek een mooie plek in de kamer, bijvoorbeeld een verwarmingsbuis of de paal van stapelbed en draai het draad hieromheen
  • Stap 4: zet de draad en het veiligheidsballetje vast met het meegeleverde cijferslot.

In minder dan 1 minuut ben je klaar en kan je veilig op pad. Natuurlijk is er altijd nog de hele kleine kans aanwezig dat de persoon die ik jouw kamer inbreekt een slijptol bij zich heeft maar 99,99% van die dieven zijn afgeschrikt. Bovendien gebeuren de meeste diefstallen door gelegenheidsdieven of door mede-backpackers.

Er zijn verschillende formaten beschikbaar namenlijk een 5liter versie en een 12liter versie. Reis je niet met een laptop dan is de kleinere versie voldoende. Met een laptop adviseren we de 12l Pacsafe TravelSafe. Hier past met je gemak een laptop, DSLR camera, extra harde schijf, gopro en natuurlijk paspoorten, creditcards en cashgeld in. Leeg weegt de Pacsafe 640gram en door hem plat in je rugzak te leggen (oprollen kan ook) neemt deze nauwelijks extra ruimte in.

pacsafe travelsafe veilig backpacken
pacsafe travelsafe veilig backpacken

veilig backpackenWanneer en waarom moet je als backpacker de Pacsafe Travelsafe gebruiken.

Elke backpacker die met waardevolle spullen op reis gaat zou altijd de Pacsafe Travelsafe moeten gebruiken. Het is geen goedkoop product maar bijna iedereen die regelmatig gaat backpacken heeft wel eens met diefstal te maken gehad. Diefstal die voorkomen had kunnen worden door de Pacsafe Travelsafe. Het gaat niet alleen om de financiële waarde van de producten maar ook de emotionele.

In Europa en in Australië hebben de hostels meestal een kluisje maar in Zuid-Oost azie of Midden-Amerika niet. Bovendien wil je misschien ook wel eens in een guesthouse slapen of via Airbnb of coachsurfing bij mensen thuis. Hoe zit het als je onderweg bent? In bepaalde landen zoals Cambodja of Bolivia zijn er ook dieven gildes actief die samen spannen met busmaatschappijen. Terwijl jij lekker uit het raam zit te kijken kruipen ze door het ruim en doorzoeken rugzak na rugzak. Je paspoort en creditkaart kan je bij je houden in een moneybelt maar dat geld niet voor grotere voorwerpen.

Er is geen enkel ander alternatief op de markt dat zo goed in werkt. Bekijk hier de actuele prijs van de Pacsafe Travelsafe.

pacsafe travelsafe veilig backpacken