Moet je een moneybelt kopen?

Heb je echt een moneybelt nodig? Op backpack tips vertellen we je voor welke reis een moneybelt onmisbaar is en wanneer deze onnodige ruimte in beslag neemt.

Eerst maar de nadelen van een moneybelt

  • Ze zijn zweterig
  • Iedere dief weet inmiddels wel waar toeristen hun geld verstoppen
  • Het geeft een vals gevoel van veiligheid waardoor je niet meer kijkt naar betere alternatieven zoals een kluisje in je hotel
  • Mensen hebben de neiging al hun spullen erin te stoppen waardoor je het risico loopt bij diefstal alles kwijt te zijn.

Wanneer moet je wel een moneybelt kopen

Een moneybelt is geen vervanging voor een portemonnee. Het domste wat je kunt doen is al je geld erin stoppen en als je dan wat kleins moet kopen in het openbaar gaan graaien naar je cash.

Gebruik je moneybelt voor de spullen die je juist niet direct nodig hebt maar wel veilig wilt bewaren. Zoals je paspoort, een reserve pinpas (geen creditkaart want die kan samen met je paspoort gebruikt worden) en een paar honderd euro/dollar. Het cash geld dat je die dag nodig denkt te hebben moet je gewoon bij je dragen in een klein portemonneetje.

Moneybelt kopen

Ga je naar een land waar je regelmatig je paspoort moet laten zien dan heb je wel een moneybelt nodig. We hebben het dan bijvoorbeeld over de meeste landen in Zuid-Amerika. Al kan je natuurlijk het beste als eerste proberen om niet direct je paspoort te pakken maar om te vragen of een kopie ook afdoende is.

Ga je op wereldreis of backpacken door meerdere landen in zuid-oost Azië of latijns-amerika dan is het ook handig om een moneybelt te kopen. Draag je moneybelt op reisdagen en op dagen dat je de grens over gaat. Helaas zijn sommige busroutes in zuid-oost azie berucht vanwege buscams waarbij zonder dat jij het door hebt mannetjes in het ruim kijken of ze nog wat kunnen vinden in je backpack.  Zorg dus altijd dat je grote backpack op slot zit maar dus ook dat je waardevolle spullen zoals een camera en een laptop in je dagrugzak hebt zitten en dat je dus je moneybelt draagt.

Ga je backpacken in europa dan heb je geen moneybelt nodig.

Moneybelt kopen? Hier moet je op letten

Verwar een  moneybelt niet met een buideltasje. Je weet wel zo’n dik tasje dat vooral amerikanen boven hun kleding dragen en schreeuwt “beroof mij hier is mijn geld”. Een moneybelt is dun en draag je onder je kleren. Er zijn verschillende versies, zoals de enkelband en een die je om je nek kan dragen maar de gebruikelijke versie gaat om je middel. Je draagt hem dan onder je rok of broek. Wij adviseren de kakikleurige variant omdat die minder opvalt onder lichte kleding.

Ga je een moneybelt kopen kies dan niet voor een van die hele goedkope versies van een paar euro. Voor tussen de 10-20 euro heb je een goede moneybelt die jaren meegaat. Bovendien zijn die van prettiger materiaal gemaakt zoals ademend katoen waardoor ze frisser blijven. Ook hebben ze meerdere vakjes en fijne ritjes om je spullen in op te bergen. Koop je moneybelt online: