Hoe werkt Airbnb + kortingscode

Via Airbnb slapen bij locals het is vaak leuker en goedkoper dan een hotel. Hoe werkt Airbnb? wat zijn de ervaringen met airbnb? Wil je airbnb korting? Lees dan snel even verder

airbnb korting

Hoe werkt Airbnb?

Het is heel makkelijk  en snel om Airbnb te gebruiken. In eerste instantie werkt het systeem niet heel anders dan je van een reguliere boekingswebsite. Je vult de datum en de locatie in en krijgt dan de beschikbare opties te zien.

Je kunt aangeven of je op zoek bent naar een compleet appartement of huis (het duurst), een kamer in een huis (bijvoorbeeld een B&B maar ook mensen die een kamer over hebben), of een gedeelde kamer (een slaapbank). Die laatste optie raden we niet snel aan want als je gewoon bij iemand wil crashen kan je dat gratis doen via coachsurfing.

Hoe werkt Airbnb

Een heel huis of een eigen kamer is een prima alternatief voor een hotel. Dankzij de vele foto’s krijg je al een idee van het appartement of de kamer waar je terecht komt. Daarnaast kan je de reviews lezen van reizigers die je voor zijn gegaan. Vind je het na het lezen van dit artikel “Hoe werkt Airbnb” toch nog lastig om je eerste boeking te maken? Kies dan voor iets met veel positieve reviews in een leuke buurt dan zit je altijd goed.

Wat vooral leuk is aan Airbnb is de persoonlijke benadering. Je hebt rechtstreeks contact met de verhuurder en kunt voor je boekt nog wat dingen checken. Kan je bijvoorbeeld de was doen, zijn er huisdieren (als je allergieën hebt) en bij een vroege of late vlucht kan je wellicht de kamer al wel eerder gebruiken. Onze ervaring met airbnb is dat je door voor je boeking al contact te hebben met de verhuurder je een nog fijnere airbnb ervaring zult beleven.

Wanneer je zeker weet dat de accommodatie naar wens is kan je boeken. Jij betaalt rechtstreeks aan Airbnb, dus geen gedoe met je host.

Na de boeking krijg je pas de contact gegevens van je host en ook het exacte adres waar je verblijft. Wij adviseren om altijd even telefoonnummers uit te wisselen. Mocht je het dan toch niet kunnen vinden of is je vlucht vertraagd kan je bellen.

Hoe werkt Airbnb

Onze ervaringen met Airbnb zijn tot nu toe heel positief. Je komt op plekken terecht waar je anders niet zou komen en de meeste hosts geven je leuke tips zoals hun favoriete goedkope pizzeria. Soms heb je gewoon mazzel en kom je een hele vette Airbnb tegen (die zijn dan vaak net begonnen) en heb je een eigen cottage met zwembad voor de prijs van een een muffige guesthouse kamer.

Ruim 20 euro gratis tegoed voor je 1e keer Airbnb

Heb je nog niet eerder gebruik gemaakt van Airbnb meld je dan nu aan via deze link. Je krijg dan ruim €20 tegoed om te gebruiken op je eerste boeking bij Airbnb.

airbnb korting

Vond je dit artikel” Hoe werkt Airbnb” nuttig en heb je inmiddels je eerste Airbnb ervaring achter de rug? Wij horen graag je ervaringen. Laat een berichtje achter op onze facebookpagina of stuur een tweet.