Wanneer moet je een flightbag voor je backpack kopen

Ga je backpacken en vraag je je af of je een flightbag voor je backpack moet kopen? Dit hangt af van het soort reizen dat je gaat maken en naar welke bestemmingen. Wij geven een aantal voorbeelden van backpackreizen waarbij een flightbag handig is, en vertellen je ook wanneer het een onnodige kostenpost is.

flightbag_backpack_kopen

5x redenen om wel een flightbag backpack kopen

  • Je backpack valt niet op op de bagageband

Niets is zo vervelend als na een lange vlucht je backpack niet terug kunnen vinden op de bagageband terwijl deze volgens het luchthaven personeel wel gelost is. Misschien zie je wel een exemplaar ronddraaien dat erg op die van jou lijkt. Helaas was die eigenaar niet zo oplettend. Foutje! We hebben zelf meerdere malen meegemaakt dat een iemand er in de dorm achterkwam dat ze niet hun eigen maar een andere backpack mee hadden genomen vanaf het vliegveld.

  • Als je je backpack niet goed kunt afsluiten

Als je een goede backpack koopt dan heb je vrijwel altijd een systeem met twee ritsen waarbij je een slotje door de oogjes van de rits kunt halen om zo je backpack op slot te doen. Heb je dit niet, dan moet je absoluut een flightbag kopen.

Hoewel je ook dan de echt waardevolle spullen het beste op kunt bergen in een Pacsafe Travelsafe want een backpack, zelfs met flightbag, kan makkelijk opengesneden worden.

pacsafe travelsafe veilig backpacken

In bepaalde regio’s moet je zorg niet zijn of iemand wat uit je tas wil stelen maar of ze er wat in willen stoppen. Je wilt niet net die onfortuinlijke backpacker zijn waar ze wat drugs bij in de rugzak hebben gestoken met het idee dat jij die dan mooi over de grens kunt dragen.

  • Je gaat rondreizen met het openbaar vervoer in landen waar je backpack dan bovenop de bus gaat.

In bepaalde landen is het heel gebruikelijk om backpacks bovenop de bus te vervoeren. Dezelfde plek waar je ook de kippen en soms zelfs een geit of varken kunt vinden. Kippenstront op je backpack is niet fijn en dan ben je maar wat blij dat je alleen de flightbag hoeft af te spoelen. Ga je dus naar bijvoorbeeld Laos, Nepal of India koop dan een flightback.

  • Op reis in het regenseizoen

De meeste backpacks kunnen wel tegen een kleine bui maar niet tegen een tropische regenstorm. Een flightbag is wel waterdicht. Ga je op reis in het regenseizoen en heb je geen regenhoes gekregen bij je rugzak dan kan je dankzij de flightbag je spullen toch droog houden.

  • Als je altijd te veel souvenirs koopt

Ben je zo’n persoon die aan het einde van de reis graag nog even helemaal los gaat in de lokale shops? In plaats van plek te maken in je overvolle backpack kan de extra spullen kwijt in de flightbag. Zorg dan wel dat je een maat koopt die iets ruimer is dan je eigenlijk nodig hebt.

Tips flightbag backpack kopen

Om de juiste flightbag te kopen moet je natuurlijk weten wat het volume is van je rugzak. Net als backpacks komen flightbags  in verschillende maten.

Er zijn verschillende types verkrijgbaar. Sommige zijn alleen te dragen als sporttas waarbij andere modellen de rug van je rugzak vrij kunnen laten. Zo kan je de flightbag alvast grotendeels om je backpack doen maar deze toch nog dragen. Dit vinden wij het handigst. Let wel op dat de flightbag helemaal dicht kan, niet te verwarren met een regenhoes waarbij de rug altijd open blijft.

safari_afrika

De fijnste flightbags zijn die met een rits. Je wil liever geen plunjezak vorm waar je jouw backpack in moet duwen.

Een goede flightbag hoeft helemaal niet duur te zijn, voor minder dan 25,- euro heb je al een prima exemplaar. Ga je op een safari in Afrika of een reis maken waarbij je backpack echt zeer regelmatig op het dak van een bus of jeep aan de elementen is blootgesteld dan kan je beter voor een steviger en duurder model gaan.

Bol.com – goedkope en goede flightbags

Bever – hoge kwaliteit flightbags