Backpack kopen: complete gids met de beste tips!

Wil je een backpack kopen lees dan eerst onze complete gids met de beste tips. Zo weet je wat belangrijk is om op te letten wanneer je jouw backpack oftewel rugzak koopt. Hoe makkelijk het ook zou zijn er is namelijk niet een beste backpack. De ideale optie is afhankelijk van je postuur, budget en doel waarvoor je deze gaat gebruiken.

Kwaliteit en prijs van een backpack

Wanneer je een goede backpack wilt kopen, moet je qua prijs rekenen op een bedrag tussen de € 100,- en € 200,-. Dat lijkt misschien veel maar je moet het zien als een lange termijn investering. Over het algemeen gaat een backpack een flink aantal jaar mee. Het is dan ook belangrijk om de backpack te kopen die niet alleen past bij wat je nu nodig hebt maar ook je plannen voor de komende 3 a 5 jaar.

Kan je nu geen €100 euro missen dan kan je ook kijken naar goedkope backpacks. De huismerk backpacks van enkele outdoor zaken zijn een redelijk alternatief voor de bekende merken. De afwerking is vaak wat minder maar ze kunnen echt wel tegen een stootje. Zo hebben we een dergelijke rugzak 4 jaar lang gebruikt onder andere voor een backpackreis van 2 maanden. Het grootste verschil tussen een goedkope backpack en een merk rugzak is het draagcomfort. De duurdere exemplaren laten je minder zweten en snijden niet in je schouders waardoor ze bijdragen aan je vakantie plezier. Indien mogelijk adviseren je dan ook om een kwaliteitsmerk rugzak aan te schaffen.

Backpack kopen

Inhoud en pasvorm van een backpack

De inhoud van een backpack is afhankelijk van de pasvorm. Backpacks met meer ruimte tussen de rug en de tas moeten bijvoorbeeld groter zijn om toch aan de inhoud te komen. Er zijn speciale backpacks voor vrouwen en backpacks voor kinderen die rekening houden met je bouw.

Iedereen moet naast een grote backpack ook nog een kleinere versie hebben die zowel dienst kan doen als dagrugzak tijdens verre vakanties, mee kan naar een festival in Nederland en groot genoeg is dat wanneer je met een budgetmaatschappij vliegt en geen ruimbagage wil betalen alles voor je weekendje weg erin past. Door de nieuwe handbagage regels moet je dan op zoek naar een rugzak van 55 x 35 x 20.

Elke dag backpack 10-22 liter

Packpack voor de dagelijkse benodigdheden of als handbagage. Onmisbaar voor wie gaat backpacken als daypack. Ook voor wie graag gaat wandelen, wielrennen en voor kinderen

Kleine backpack 23-50

Handzaam formaat voor tieners en klein gebouwde volwassenen. Ook voor wie graag minimalistisch inpakt of met name korte trips gaat maken.

Normale backpack 50 tot 75 liter

Ideaal formaat voor wie op een rondreis of backpack vakantie gaat. Groot genoeg om alle spullen in kwijt te kunnen maar nog steeds goed te hanteren.

Grote backpack 75+

Alleen voor wie meerdaagse wandeltochten gaat maken, zelf kampeerspullen wil meenemen of veel dikke kleding wil meenemen.

Backpack accessoires

Met de aankoop van een backpack oftewel rugzak ben je er nog niet. Onmisbare accessoires zijn bijvoorbeeld slotjes om je rugzak mee af te sluiten. Ook een regenhoes en/of een flightback zijn must-haves wanneer je de rugzak gaat gebruiken om rond te reizen. Wij zweren zelf ook bij packing cubes om het inpakken makkelijker te maken. Heb je veel dure spullen bij je dan is pacsafe wel zo prettig. Tenslotte kan je ook nog accessoires kopen om je rugzak mee op te leuken zoals vlaggetjes voor je backpack.

Backpack kopen

Merken

Deuter backpack

Duits kwaliteitsmerk met een grote range aan backpacks. Zo hebben ze speciale vrouwen backpacks en rugzakken voor wielrenners. Wij vinden Deuter backpacks heel comfortabel en hebben dit merk in drie verschillende formaten.

ospray

Amerikaans kwaliteitsmerk dat ook in Nederland aan populariteit wint. Osprey heeft een zeer uitgebreide range van backpacks voor alle mogelijke activiteiten van hardlopen tot bergbeklimmen en natuurlijk ook gewoon voor op reis.

Mammut Logo

Mammut is een Zwitsere merk welke hele mooie backpacks met een nette uitstraling maakt. Ze zijn over het algemeen wat breder en verschillende modellen kunnen ook als schoudertas gebruikt. Wij gebruiken dit merk zelf bijvoorbeeld wanneer we een zakenreis combineren met reizen voor de lol.

nomad backpack

Nomad is een Nederlands merk welke backpacks verkoopt. Kleiner assortiment dan andere kwaliteitsbackpacks maar wel een goede prijs kwaliteit  

Wildebeast

Wildebeast is het huismerk van Perry Sport. Uit eigen ervaring weten we dat dit prima robuuste rugzakken zijn. Prima optie voor wie niet zoveel te besteden of wanneer je weinig gaat lopen met je backpack. Het verschil in prijs merk je namelijk vooral in het draagcomfort.

North Face backpack

The North Face is een Amerikaans merk. Ze hebben veel compacte rugzakken en bijvoorbeeld ook lichtgewicht opties. Een kwaliteitsmerk waarmee je altijd goed zit.  

Backpack kopen online

De beste webshops op je backpack met korting te kopen: