Alleen op reis? Zo ontmoet je leuke reismaatjes

Ga je alleen op reis en wil je mensen ontmoeten op reis.  We geven je tips om een reismaatje voor een dag of wellicht wel langer te vinden. Iets waar zeker beginnende backpackers zich toch vaak druk over maken.

In je hostel/guesthouse

Je hostel is een prima plek om mensen te leren kennen die ook alleen op reis zijn. Vooral rond ontbijt in de keuken hangen geeft gegarandeerd aanspraak en wellicht iemand om de hele dag mee op te trekken. In Europese hostels is het heel gewoon om met een hele groep mensen uit het hostel te gaan stappen.
As je alleen op vakantie bent is het de moeite wat voorwerk te doen online en in je reisgids en te kijken of er in juist bestemming misschien een hostel of guesthouse zit welke erom bekend staat dat je hier makkelijk mensen ontmoet. Weet je niet waar je op moet letten, kijk dan naar een gezamenlijke ruimt, party hostel of was je in Midden-Amerika regelmatig tegen komt guesthouses waar iedereen samen eet.
Alleen backpacken

Cursussen en vrijwilligerswerk

Veel reizigers ontmoeten een reispartner wanneer ze wat langer op een plek zijn. Je leert elkaar dan beter kennen en de keuze om langer samen te reizen maak je dan makkelijker. In zuid/midden-amerika is enkele weken Spaans leren een van de populairste activiteiten. Maar denk ook eens aan een meerdaagse kookcursus of ga een paar weken vrijwilligers werk doen.

Online

Zie je alleen backpacken toch niet zitten er zijn ook mogelijkheden om online voor vertrek een reisgenoot te vinden. Plaats een oproepje op het speciale reisgenoot gezocht forum van Around the Globe.

Ben je wel alleen op reis gegaan maar behoeft aan gezelschap? plaats een een oproepje op twitter of op reiswebsites om reizigers te vinden die in de buurt zijn.

Alleen backpacken

Coachsurfen

Wil je lokale mensen ontmoeten dan is coachsurfen een goede optie. Je slaapt dan op de bank bij een local en met een beetje gelukt neemt die je mee in zijn of haar sociale leven. Niet bij een local slapen maar wel mensen ontmoeten, ook dat kan. In diverse steden zijn regelmatig meet-ups via coachsurfing.

Toertjes

Wanneer je alleen op reis bent is het vaak eenvoudiger en soms zelfs goedkoper om gebruik te maken van lokaal georganiseerde toertjes. Gaat niet met het openbaar vervoer naar die Werelderfgoed site maar boek een dagtrip. Grote kans dat er ook andere alleen reizende reizigers mee gaan.
Alleen backpacken

Onderweg (bus/trein/boot)

Een trip met het openbaar vervoer is een goede manier om een reismaatje te vinden.  Je zit vaak een flink aantal uur in de bus en wanneer er dan een paar andere toeristen zijn is het makkelijk om een gesprekje aan te knopen.  Aangekomen op de bestemming kan je samen een taxi delen op zoek naar accommodatie.